Velkommen til Grima

Vi er en forening af mennesker med interesse for uld og filtning.
Vi er for både begyndere og øvede filtere, og vi arbejder for at dele og udbrede viden om filtning.

Søger du nogen at filte sammen med, der hvor du bor, så kig under lokalgrupper eller kontakt Anette Gringer, som vil hjælpe dig videre.

Filt har været kendt og brugt i flere tusinde år og har sandsynligvis sin oprindelse i Central-Asien.

Grima masken

Det ældste stykke filt af dansk oprindelse, er fra slutningen af vikingetiden, ca. år 900. Det har form som en maske. Det oldnordiske ord for maske er GRIMA. Ved at bruge ordet GRIMA, som betegnelse for foreningen i både ord og logo, har vi villet knytte forbindelsen tilbage til filtens rødder i Danmark.

Læs mere om foreningen formål og virke her

Kursusweekend 2017

Dato: 18. – 20. august 2017

Sted: Stjernevejsskolen, Mosegade 75, 8722 Hedensted

Pris: For medlemmer 1800 kr.

Er du ikke medlem af GRIMA, er du velkommen. Så er prisen kr 2150 og hvis du melder dig ind i GRIMA i løbet af weekenden, får du kr 300 refunderet. Medlemmer har dog fortrinsret indtil deadline.

Beløbet dækker 15 timers undervisning, og forplejning fra lørdag morgen til og med frokost søndag samt overnatning på skolen. Drikkevarer kan købes.

Kontaktperson: Aase Nielsen tlf. 2140 6003


Tilmelding:

Tidligst mandag d 29. maj via skema, som kommer her på siden. Tilmeldingsskemaet bliver først lagt ind på hjemmesiden denne dag.
Seneste tilmeldingsfrist 3. juli. Der er dog stadig enkelte pladser på alle hold, så hold dig ikke tilbage. Hent mere info samt program her

Der vil løbende komme mere info om kurserne her på siden.

Bestyrelsen har opfordret GRIMAs medlemmer til at komme med gode forslag til spændende undervisere til vores kurser. Vi har fået rigtig mange gode forslag, både udenlandske og danske, og har lavet en lang liste. Vi ser jo, at der er rigtig mange dygtige danske undervisere og fik den ide at til dette års kursus-weekend ville vi spørge danske undervisere, om de havde lyst til at undervise i deres speciale. Det har været rigtig svært at vælge mellem de mange dygtige filtere, men det blev 5 med meget forskellig tilgang til filten og tilbehør dertil.

Vi håber at rigtig mange GRIMA medlemmer har lyst til at deltage i et af disse spændende kurser:

 

Kursus 1 Eco-print v. Anja Sørensen (Kajoli)

Eco-print er en teknik til at få planter og blade til at overføre deres naturlige farve til stof, så de aftegnes i naturtro form på stoffet.

Dette kursus i eco-print henvender sig både til dig, der aldrig har lavet eco-print før og til dig, der har en vis erfaring. Grundprincipperne vises og forklares, og man lærer de fif og tricks, der skal til for at få gode og tydelige print. Herefter gennemgås mere avancerede teknikker, der sætter dig i stand til at lave knivskarpe prints på selv tynde tekstiler, til at kombinere eco-print med syntetisk farve og ikke mindst til at trykket kun er lige dér, hvor du vil have det, uden at lave skygge alle andre steder. Se mere

Anja Srensen image8 002  WP 20150920 031

Kursus 2  Glade og sjove trolde filtet med fantasi v. Ingrid Kristensen

Vi tager udgangspunkt i grundfiguren til en trold ca 32 høj. Se mere

Ingrid Kristensen 20170403 142036  20170306 171429  20170306 170858

Kursus 3 Lav din personlige gine v. Jane Breum (udgår)

Når du filter, syr eller strikker er det super dejligt at have en gine, som beklædningen kan prøves på.

På kurset kan du lave en gine efter dine helt egne mål. Se mere her

Jane Breum PICT0020  2005 01 01 00.00.00 16  PICT0008

Kursus 4 Filtede tasker v. Mette Østman

Rygsæk, mulepose, indkøbstaske eller lille selskabstaske er ikke afgørende, men det er skønt at lave en taske, man kan bruge.

Farver, form og dekorationer skal sammen med hank og lukning danne en helhed. Vi vil arbejde med fremstilling af mallen, så tasken får den rette form og størrelse, men også lommer, reserveringer, integrerede hanke og andre finesser vil indgå i kurset. Se mere her

Mette stman  IMG 4661 1

Kursus nr 5 Filt sammen med broderi v. Sophie Holmblad

Broderi er en langsom teknik, men også en meget meditativ og rogivende måde at arbejde på!
Lav et lille billede hvor du kombinerer en filtet baggrund med broderi i hånden og på maskine - hvis du vil. Læs mere om én måde at gøre det på i artiklen i seneste blad. Vil du hellere brodere på en filtet sten eller en taske, går det også fint. Mange ting kan forandres meget ved at blive pyntet med et lille broderi. Fokus bliver lagt et andet sted, farver og materialer fungerer anderledes i samspil med hinanden, og måske kan du genbruge et tidligere arbejde, du ikke blev tilfreds med, og give det et nyt udtryk. Forbered dig gerne hjemmefra ved at have nogle billeder eller tegninger af det, du vil lave. Det kan være et naturbillede, børnetegninger, flotte postkort eller et billede, du bare ikke kan slippe! Se mere her

Sophie Holmblad portrt IMG 2584  Sten med mos IMG 2743 1  Et billede IMG 2737

.

Udskriv E-mail